Ute på landsbyggden...




Då var man i Arvidsjaur... en jävla bit kvar dock....


Mot Virisen

Ja då ska man åka till Virisen och se vad dem har för skoj där;)
Min handledare Karin har fått avboka resan för hon har en hel del att förbereda för ett referensgruppmöte som är nu på onsdag. Så nu får jag stå lite på egna ben.

Blir snart uphämtad av Love Rynbäck som jobbar på CreActive Adventure in Sweden Lappland.
Tillsammans ska vi åka vad jag räknar e typ nästan till Norge. Men då har jag chansen att fråga massor;)


...bilder från i fredags;)


Emma bestämde sig för att hon ville ha lugg efter några glas vin.
....och jag bestämde efter några glas vin att hjälpa henne;)



...sitt still...båda två;)



... flickor med lugg har mkt roligare!!!



Fin i uppsatt hår?



... Dunka dunka party i TAXIN;)



Bästa daten;)



En kille som överaskar med biljetter till denna filmen....




..och köper dessa snyggveskorna till mig...


...han måste va ganska fantastisk;)

ME LIKE...ALOT!!!!!

Nu ska jag på loppis!

Lite trött efter gårdagen som kändes som en ovanligt lång fredag.

Efter jobbet åkte jag på updrag av Therese (..eller "bengan" som jag valt att börja kalla henne nu) till systemet för att köpa vin.. ni kan ju gissa vilket det blev;)

Sen blev det första bussen till Porsön för att hjälpa Bengan med loppisen hon anordnat tillsammans med fritidsgården. Tanken var att man ska lämna in sina grejer och så säljer dom åt folket. Alltså man markerar alla sina saker med en signatur och unikt nummer och sen betalar man 50spänn för att få vara med och 10% av det man får sålt.

Blev att massa kom för att lämna in saker , och e det nått jag gillar så e det att plocka med saker å ställa på rätt plats... haha leka affär...





'







Välkomna ni som bor här i Lule!
OBS! Pengarna går till ungdomarna på Porsön.... bra tycker jag!



När vi va klara sprang vi nästan hem å hälde i oss vin och försökte förtvivlat hitta låten som jag och Cicci älskar som jag introducerat för Bengan och som hon nu älskar. Grejjen e att jag har den på skiva i bilen...som jag lånat ut till idag:( och hemma fanns ingen bror som kunde hjälpa mig när jag ringde (dumma dumma!)... och Cicci som sitter inne med svaret är i Turkiet, så det va fan ingen lätt uppgift igår...

Blev en jävla massa Björn Rosenström och "låten som bara spelats en gång i vårat hem" (en jävla hillbilly låt bengan spelar oavbrutet precis som om det inte fanns nån annat!!!!)

Emma kom förbi med och drack vin och tjata på oss att hänga med ut till båten. Jag va inte svårövertalad och tillslut åkte vi alla in med en tjejtaxi som lät oss spela musik hur högt vi ville... grym brud! Träffa massa trevligt folk och kvällen sluta inte helt oväntat på MAX... mmmm så gott...

Kan tillägga att Bengan absolut skulle sätta upp mitt hår i en uppsättning så trotts att jag va sjukt elegant kände jag mig väldigt ovan... men det va kul att inte alltid se ut som jag brukar... ska kolla om jag hittar nån bild;)

Jaja nu ska jag dra mig... har en dejt ikväll med;)


Närproducerat mitt i stan!

Idag va jag och Karin och luncha tillsammans,
det blev indisk mat och det va supergott;)

Efter lunchen tog hon med mig till en butik med enbart närproducerat, ekologiskt och fairtraid varor. Tyckte det va grymt häftigt att det faktiskt går runt.
















Men det är tydligt att det finns många miljökämpar här uppe. Naturen är en stor del av vardagen för många här och den största industrin i landet så kanske inte så konstigt.

Therese som jag bor med är oxå en miljökämpe och djurvän, så hon håller på och lära mig att källsortera mm.. :) Borde finnas mer som hon.


Novasol..

Får ju passa på att göra lite reklam för Novasol med;)

För dig som vill hyra semesterbostad i Sverige eller i utlandet.
Behöver faktiskt inte alls vara så dyrt som man tror.

Novasol ger även "hittelön" på 500spänn till den som hittar en semesterbostad som blir ett uthyrningsobjekt. Så känner du någon som har en idyllisk stuga så kontakta dem;) Jag ska iaf hålla ett extra öga öppet;)



Svensbygården

Igår va vi ju ute på Svensbygården utanför Piteå på konferens eller ah ... ett informations möte med Novasol som vi bjudit dit för att få veta lite mer hur dem jobbar.

För er som inte vet så är Novasol semesterhusförmedlare som finns i 22länder, främst i Europa. Genom att förmedla kontakt mellan Pilotföretagare som erbjuder bäddar med Novasol så kan man ge dem en chans att få marknadsföring utomlands och utlänska turister = ökad beläggning.

Tyvärr va ju mötet med väldigt kort varsel så utöver Svensbygårdens Annika & Jan Lidström så var det endast Maria Hanno från Stormyrberget och Britt Louise Nyman från Pite Unika som hade möjlighet att komma. Men det va mysig stämning och riktigt intressant att lyssna på Conny och Östen som svara på alla miljoner frågor vi ställde.























På Svenbygården så spelar man Farmersgolf, som är en Hollänsk variant. Istället för klubba så har man en träsko på pinne och en typ handboll. Spelet spelas på ängmark och reglerna e ungefär samma som golf. Spelet finns på flera platser runt om i Sverige och är riktigt stort i Holland så kolla upp det om ni vill göra något skoj och annorluna med kompisgänget.

Blev dock inte att jag hann att testa... tur va väl det eftersom inget gör mig mer frustrerad än att förlora nått sånthär;) Måste verkligen jobba på att bli en bättre förlorare...

On my way to Pite...

Nu sitter jag och Karin i bilen påväg till Piteå för att gå på konferens. Känns lite konstigt att sitta i bilen och skriva i bloggen, men diggar mobilt bredband stenhårt.

Igår va man å invigde "båten", sommarens uteställe bestående av en  båt med avspärrad brygga, barer, dansgolv... kan nog bli kul när det är högsäsong;)

Aja det va allt för idag;)

Terrorese har syndat!

Vid "skolavslutningen" lovade jag och Svampbob varandra att inte dricka något apvin av respekt för varann, för att sedan när skolan börjar igen kunna avnjuta detta guldkorn när vi bägge var tillsammans igen.

... detta visade sig vara lite lättare sagt än gjort för min del;)
Höll mig apfri från den 26/4 tom igår 25/5, dvs snubbla jag på månads strecket typ;)

Men vi såg detta som ett tecken och uppmanar nu alla att dricka detta prisvärda och grymt goda vin!!!




KAMPANJ!!!

Hela Sverige ska dricka Apvin 2010!!!!

Läs Sophies blogg för mer info....
...reklamfilm kommer till hösten;)

Tr3 apor - Nytt vitt vin på Systembolaget
tr3 apor
Art nr: 5921-08
Pris: 149kr
Årgång: 2008
Volym, förpackning: 3L box
Lanseringsdatum: 1 oktober
Modul: BAS, full distribution, samtliga Systembutiker

Vad har hänt med Eurovision?

Asså av alla bidrag e det fan bara en det svänger om, en som är bra...

Viva la France!!!



... otippat som fan måste jag säga


Vilken låt är er favorit i Eurovision i år?

....den 25e smäller det!!!

Pengarna e här!!!  Åhh va lycklig jag känner mig nu:)

Ikväll ska jag å Therese åka å köpa mat, har skrivit en låååång lista tillsammans på allt vi vart sugna på nu när vi levt i fattigdom;)

Ska även köpa en vinare hade jag tänkt, och nått fint att ha på mig i helgen!

Tänkte gå tidigare idag så jag hinner med allt +att jag parkerat bilen här i stan... blir dyrt de..




Terrorese OUT!

Jag vill gnälla lite...

Tänkte att jag skulle ta upp en sak med min praktikplats som jag inte gillar...

Det e att kontoret ligger på 3:e våningen och hissen är utvecklings störd! ...eller ah, kanske personen i fråga som har ansvar för den men inte gör nått för å fixa den.

När man åker i den, vilket jag nu slutat göra. så innan den öppnar dörrarna på våning 3 där jag ska av så passar den på att gunga 3gånger ...typ i vajern. Det e bland det obehagligaste känslan nånsin, man bara väntar på ett *snapp* ...vajjer av typ. 

Typiskt att man ska vara en sån lat jävel som alltid tar hissen om det finns en. - För det tar ju verkligen emot å ta trapporna. Det värsta av allt e att jag ibland förtränger ...eller ah rent glömmer av att hissen e opålitlig och av vana går in i den för att precis när dörrarna stängs inse mitt misstag och drabbas av fullständig panik.

Sen kysser man marken när man kommer ur hissjäveln!!

Ajja lär ju inte bli fetare av att ta trapporna;)






HISSJÄVEL!!!

Kontoret, -Måndag

Gäsp...

Sitter här och väntar på att snacka igenom lite upplägg kring mitt projektarbete. Vet ju att det verkligen gäller att ha ett tydligt mål och syfte så man inte svävar iväg helt. (som  en viss människa har en tendens att göra precis hela tiden!)

Annars e det en vanlig måndag, jobbade ju i Lördags å festade hela helgen så man e kanske inte så pigg som man önskat. Även dagen innan löning, vilket e seegt, som nyårsafton ungefär.. man väntar på tolvslaget.

Igår skramlade jag och Therese (ja vi heter samma get used to it) ihop 55,50sek för att kunna köpa nödvändiga saker som margarin grädde och cigg... vilket sammanlagt kostade 55,00... men hon i kassan räkna fel så vi tjäna tom 1,50sek ...WIEEEEee!

Margarinet och grädden gick till att baka kladdkaka, sen kom en kompis till Therese förbi... Emma. Med sig hade hon filmen The King eller va den hette.... riktigt störd!

Apropå störda filmer så råkade jag av  misstag halka in på trailern till den nya skräckfilmen "The human centipede" vilket jag nu i efterhand önskar att jag aldrig gjort. Har drömt mardrömmar och haft hemska hjärnspöken hela helgen pga. detta. Så jag vanar er... hade helst levt utan vetskapen om den filmen. Tycker inte ens en sådan borde få göras, med tanke på vilka sjuka mäniskor det finns där ute som vill apa efter.

Therese va lika skärrad hon och det enda sättet vi kunnat hantera detta har vart genom att skatta och skämta om det. Men det e fan knappt att det ens går. Har vart tvungen att kolla intervjuer med "the mind behind the movie" för att på nått sätt få klarhet i varför en sån film görs ....men det har bara gjort mig ännumer äcklad och förbannad.

Nog om den "skiten"... haha


Skriver mer när jag får tid;)

Nolia jord och skog!

Ja då har det gått ett tag, en hel första arbetsvecka är avklarad. Hela veckan har gått till att göra bildspelet inför mässan som vi skulle på i Piteå.

I Torsdags for vi dit och rigga montern och checka in i våra fina stugor vid Pite Havsbad. På kvällen va det Beachparty och då va det bla. 5-kamp med div norränska sporter som "kast med liten palt", skidskytte, älgskytte och lerduve skytte. Tur att jag tränat å skuta på ölburkar bakom huset med pappa hela min uppväxt så va ganska duktig ja;) Sen grillades det helstekt gris som vi åt i ett stort partytält där vi sedan stanna resten av kvällen å drack och lyssna på bandet som spela...och dansa lite.


Undan gubbar!!! här ska skjutas;)



Buffen i partytältet..


Mums mums!!!



På lördagen va det upp tidigt och stå och försöka få med folk i tävlingarna som fanns i montern. Han även med att gå på seminarium å lite annat. Kväller bjöd på schagershow och massa dans... och som jag dansa!! Blev konstant uppbjuden, fan va skoj jag hade!!



Min handledare Karin och en stor maskin;)


SM i stocklyftning...näe men nån tävling med maskiner...


Gick på Therese Albräckssson seminarium


Palt... *ingen kommentar* ..man får ta seden dit man kommer

Kom hem igår kväll och somna nästan med en gång... tar på krafterna detta!
Imorgon e det jobb igen, ska gå genom mitt projekt yttligare.. har en känsla av att denna sommaren kommer bli en av mina absolut bästa!

Kram på er!!

Dagens konversation...

 
cicilione -   d[-_-]b - säger:
Hej.

Terrorese säger:
hej babe!

cicilione -   d[-_-]b - säger:
hur mår hon ?

Terrorese säger:
jo hon mår sådär

cicilione -   d[-_-]b - säger:
varför sådär?

Terrorese säger:
urinvägsinfektion....3gången detta året...jippie!

cicilione -   d[-_-]b - säger:
Grattis!

Terrorese säger:
varför måste just jag få det såfort jag andas!!!
samma jävla vårdcentral som sist med... aaahoheowfårigåo jag blir så förbannad bara jag tänker på dem!

cicilione -   d[-_-]b - säger:
jag vet inte du, har typ haft det n eller 2 gånger i livet.

Terrorese säger:
fast ska la va gla att jag slapp vänta i 5 fucking timmar som sist antar ja...
...denna gången va det bara 3!!!!
fittor e dom

cicilione -   d[-_-]b - säger:
så kan det vara.

Terrorese säger:
och så jävla otrevliga med

cicilione -   d[-_-]b - säger:
sånna är dom asen tyvärr.

Terrorese säger:
man undrade fan vilken fitta som sved mest min eller kärringdoktorns!!

cicilione -   d[-_-]b - säger:
haha

Terrorese säger:
sen så får man alltid en blick och ett långt snack om köns sjukdommar, kissa efter sex, inte bada i klår, sitta kallt, tvätta sig med tvål -uppläxning med!!!

cicilione -   d[-_-]b - säger:
det är la underbart

Terrorese säger:
TROR DOM JAG TYCKER DET E KUL Å SKAFFA MIG URINVÄGSINFKTION 50-11 GÅNGER OM ÅRET MED?!

cicilione -   d[-_-]b - säger:
Ja, det tror dom nog

Terrorese säger:
sen så får jag en utskällning för att jag inte kom ihåg vilken medicin jag haft sist "du som har det så ofta"
käfäpgpogpÅIE'I3EÅFK3'POJPEJFPEJFDPO

cicilione -   d[-_-]b - säger:
haha
¨duktiga tettis!

Terrorese säger:
....Nä nästa gång kommer jag fan-i-mej   urinvägsinfektionspissa in min åsikt på golvet i väntrummet och sjunga kampsånger!!! Så får det bli!!

cicilione -   d[-_-]b - säger:
Tycker jag verkligen du ska göra

Terrorese säger:
Så bra å ha nån som förstår mig

cicilione -   d[-_-]b - säger:
detbrukar jag göra

Terrorese säger:
näe det blir ett blogginlägg!

cicilione -   d[-_-]b - säger:
tycker jag verkligen!



Se tidigare inlägg:
Aj aj kiss
Uppe med tuppen
Äventyr på vårdcentralen

First day in office



Då sitter man första dagen på kontoret.
Karin har idag visat mig runt och jag har hunnit hälsa på alla som jobbar här. Sen har vi haft fullt upp att hitta en laptop till mig fast nu har vi funnit en, dock va det problem med inloggning. Så har fått ringa datasuporten och som tur var så talade vi "samma språk" dvs göteborska, vilket kanske gjorde att jag inte behövde vänta i 100år på inloggning;)

Var även ute på en shoppingtur och fixa mobilt bredband, jobbtelefon och kontantkort. Så nu har jag fullt upp med att installera dessa saker och se till att allt funkar som det ska. Bara Windows Movie maker som saknas om jag ska göra de där bildspelet.

Karin och jag har oxå hunnit diskutera mitt projektarbete vilket kommer att vara lite av en behovsanalys, men ska förklara mer en annan gång...

OJ OJ...Nu e det en öl som ropar på mig ifrån stan... BYE!

Kundbesök;)

Igår va man på ett första kundbesök. Alltså där vi spelade in filmen jag skrev om igår.

Gården låg på stormyrberget utanför Piteå och var ett bra exempel på en ''grön pilot'' (därav filmen). Företaget erbjuder sina gäster att bo på lantgård och drivs av en ung jättedriven tjej som heter Maria Hanno.


Medans min handledare blev intervjuad visade Maria mig stugorna som va för uthyrning, stallarna och delade med sig av framtida planer och idéer.

Fick även bekanta mig med djuren som fanns på gården som va allt ifrån en halvdöv hund till påfåglar, och sist men inte minst alla små lamm! Blev helt kär i dem små liven. Maria lyfte upp en som jag fick gosa och pussa på. 



Han va född dan innan min födelsedag och jag fick döpa han. Namnet blev Adonis, för han va såå söt!

Aj aj då;)

 


Lämnar man lyset på under natten på blir det svårt att starta bilen.. Fick känna på detta idag när vi var på väg till inspelningen.

Typiskt!!!


Tur att det finns fullt med riktiga karlar i norrland man kan flörta med
....som gärna hjälper en göteborska i nöd;)

Mitt i stöket

 

Nu sitter man på konferense och planerar LRFs deltagande på Nolia jord mässan på Pite havsbad. Har fått i ansvar att anordna en tävling för att dra folk till vår monter och ska även göra ett bildspel som ska rulla under hela mässans gång.

Känner verkligen att jag hamnat helt rätt och att jag har något att tillföra här. Om en stund ska jag och min handledare Karin iväg och spela in en storytelling för att kunna informera intresserade av projekten ytterligare via hemsidan.

Sen bär det av hem till Lule igen;)    Ciao!

Första dagen;)

 

Ja då ligger man på ett hotellrum i piteå. Fick inleda min praktik med en konferense med övernattning, god mat och relax. Inte helt fel.

Men har även fått veta att hotellet vi bor på är ett gammalt mentalsjukhus från 1800-talet, så får se hur mkt relax det blir;)

Har iaf fått en inblick nu i vad det är för olika projekt dem arbetar med här på LRF, och lite i vad jag kommer vara involverad under sommaren i m.m. Nu serveras middag om en liten stund så ska skynda att göra mig lite vacker tänkte jag. Puss på er där hemma!

Känn ingen sorg för mig Göteborg!

Nu åker jag:)

Nu är det jag och Hyndan på landsvägen!
Resan beräknas ta +16timmar så feel free to call me!!

Kommer lägga upp bilder under resan från mobilen så spana in!


Separationsångerst!

Jag å Sophie å Angelica fick aldrig sagt något riktigt hej då
...ändå hade vi massa tillfällen.

Sisst jag sa hejdå till Sophie förra torsdagen gav jag bara henne en flyktig kram å typ ses imorgon...

Vi har inte pratat så mkt om att vi inte kommer ses på hela sommaren eller något. Vi har helt enkelt förträngt detta faktum. Har kommit fram till att vi vart i förnekelsefasen av detta tramatiska sommaröde.

Läste Sophies blogg och blev helt varm i hjärtat.



Därför vill jag passa på att nu skriva till både Angelica och Sophie:

¨

Ni e mina absoluta favoriter i skolan!
Ni gör mig glada när jag e gnällig och hittar alltid på massa roliga (och mysiga) saker!
Har alltid så jävla kul med er och skrattar ibland så mkt att jag tror jag ska gå sönder.
Ni gör varje dag till supertisdag!!!!

...och en sommar utan er kommer va lååång..
Thank god for Facebook!


Gissa vad jag gjort;)






Pappas födelsedatum;)

Ska ha mammas på andra foten e det tänkt...


längtar ut i solen

Då sitter man å försöker skriva det sista på hemtentan som ska va inne idag. Löper ändå på smidigare än förväntat. Längtar dock ut i solen, men tar mig ett par pauser emellanåt å lapar åt mig lite sol på altanen.

Igår jobba man från 15.00 till 04.00, men känner mig trotts detta jävligt pigg.

Prata massor med Linn igår med. Haha hon gjorde verkligen min dag igår, drog över på min rast rejält för det va så mkt vi hade å säga varann. Man e ju inte så bra på å höra av sig som man önskar. Men som tur e så vet jag alltid va jag har min babe å hon vet att jag alltid finns när hon behöver det:)

Ska fira min födelsedag tillsammans på torsdag, så söt hon vart som tagit ledigt å allt för min skull med ...eller för att blåvitt spelar kanske:) Längtar som fan efter en kväll med Linn.

Kom in på en perfekt sommardag förra året innan jag for upp till Lidköping, har helt glömt å lägga ut dom bilderna och sen har det inte funnits tillfälle. Men det gör jag nu..;)

Sånna här saker som spontalöl i slottskogen, åka till havet, grilla eller sitt på uteservering med vännerna som jag kommer sakna grymt mkt i sommar när jag kommer vara i Luleå och inte känna någon.


Min fina Linn..:)


Alcohol, Sommar, Slottskogen, Lyssna på Håkan, Vänner... kan man må bättre!?

 
Konstigt folk vi träffa....eller flöjtar! som Linn skulle sagt!


Såhär suddig blir man efter några shotar ukrainsk hembränt!
Ja, vi tävla, Ja, jag förlora JA!, det va en jävligt dum ide!
(...gav mig för övrigt den värsta baksmällan i historien!)


..Såhär avsluta vi förra sommaren.


Men på Torsdag den 6e maj inviger vi den igen!


RSS 2.0