"Must be love, love, love...."

Dax att gora saken offisiell... jag e kar.

Hade vekligen inga planer pa att traffa nagon har nere, men hander det sa gor de bara det och nu har det hant. Brukar ju vara nar man inte letar som dem dyker upp.

Som manga forstar innebar det en del praktiska beskymmer med att bli kar i nagon som bor valdigt langt bort. Tank da andra sidan jorden! Speciellt nu eftersom jag aker hem om 22dagar.

Har ingen mojlighet eller onskan att stanna har i NZ eftersom det inte gar ihop med vad jag vill gora med mitt liv just nu ....men daremot har jag numer en pojkvann (Troy) som inget heldre vill an att folja med mig till Sverige.

Beslutet ar kanske aningen naivt och gor saken valdigt intensivt men just nu haller vi pa med VISUM ansokningar och Biljett och annat praktiskt sa vi ska kunna vara tillsammans i Sverige.

Vi ar fran valdigt olika varldar men vi funkar ihop och tycker om varandra valdigt mycket.
Troy pluggar numer Svenska pa egen hand for att ligga aningen fore sedan nar han kommer till Sverige och borjar studera pa riktigt. Han ar faktiskt riktigt duktig och kommer var och varannan dag och briljerar med nya ord. Eftersom han ar i byggbranshen och gor allt mojligt innom vatten luft och varme sa verkar det inte vara nagra storre problem med arbete salange spraket ar dar.

Just nu haller vi pa att hitta en lagenhet, framst over sommaren till att borja med. Jag kommer hem om 22dagar och Troy kommer nagon gang i juni. Ska ha min praktik i Molnlycke i deras centrumforening over sommaren sa det ska bli jattespannande.

Kommer bli svart att lamna Troy har, men han maste jobba ett tag till och spara pengar. Han ar inte lika inpulsiv som jag som vill ha med han med en gang haha.. men det e bra att vara realistisk ibland med.

Langtar till sommaren i Goteborg och all slakt och vanner. Ser ljust pa framtiden och ar just nu lyckligare an nagonsin.


Hemma i Nelson!

Ja da var 10dagars turen slut! Mkt blandade kanslor men orkar inte rabla upp allt nu for jag e aldeles for trott for detta! Nu ska jag tvatta, ata och dusha av mig resdammet...!

Har haft valdigt kul dock!
Nya Zeeland ar det absolut vackraste landet i varlden och kan fa vilken stadsbo som helst att bli naturmanniska!


Jag vid Mt Cook (Auraki) NZ hogsta berg (..ser toppen till hoger!)


10dagar runt Sydon!

Hej hej om ungefar 30min lamnar jag nelson!

Tankte att jag lagger in min rutt har sa vet ni vart jag befinner mig under de kommande dagarna!

Nelson > Kaikoura > Hamner Springs >Geraldine (istallet for christchurch) >Lake Tekapo > Queenstown > Fox Glacier >Punakaiki > Nelson

Tillbaka den 24e!!!

Puss pa er!

Rafting-Rugby-Röjj!!



Har ar vi efter var Rafting, det va riktigt laskigt tyckte jag. Inget for mig alls. Men vi har fina bilder som vi fatt pa en skiva sa blir val att man far ta del av dem snart.



Antligen har man varit pa sin forsta rugbymatch!
Det va ascoolt!


Blev ett lite kort inlagg idag, har valdigt mkt att packa ihop infor morgondagen. Ska ju ivag nu i 10dagar runt sydon, sa far se hur mkt tillfalle jag far att uppdatera bloggen. stess stess stress!

Jon-AS



Jonas fick hela campus att utrymma i morse da han satte igang brandlarmet....
Sen kom brandkaren... haha
Var hyresvard va inte imponerad $2000 for brandkarens besvar,
ska Jonas fa betala dem tro?

Kanske vart att investera i battre brodrostar?!





Dom va icke glada!!


Little Saturday!

Igar va tanken att jag skule ligga hemma och kolla pa Comedy Wednesday men var nya rumskamrat ville att jag skulle med ut pa stan. Insag ganska snabbt mitt misstag da samtliga deltagare av kvallen va i min lillebrors alder. Plotsligt kande jag mig valdigt gammal och aldeles for vuxen. Men det blev en omgang biljard och en *host* ol. Lyckad lilllordag!


ET phone hoooome....




Min nya rumskompis e en rolig filur....


Tant satt i hornet och tog en ol....


Detta kan nog kvala in pa forstaplats over mest fula kladesplagg... nej det e inga strumpor det e skor... eller ah uppdaterade hobbitfotter... folk har har verkligen problem med att ta pa sig skor. Alla gar barfota overallt!


Tro de eller ej men han drack inte....


Axelskydd sa han... Armpuffar man hade nar man larde sig simma sager ja..


Jag e inte bara en dalig forlorare jag e en dalig vinnare med...
hana dem som forlora biljarden at fota skammen av forlusten!

Jag vann!!!


Aja det va gardagen de... Nu ska jag snart till skolan igen. Idag fortsatter vi prata om ekoturism med var Maorilarare mikael sa blir val att fa en inblick i Maori vs. natur-eko-kultur-turism.....

Far beratta sen vad som hande.

Debatt

Gardagen och idag har amnet i skolan varit ekoturism, ett amne jag trottnat nagot pa eftersom vi pratat sonder skiten. Iaf sa blev vi indelade i grupper igar och fick 4 fragestallningar och sa skulle vi antingen vara for eller emot. Min grupp va emot att NZ ska fa kallas en ecodestination... gick mindre bra for oss for vi forlora diskussionen men det e mest for att jag ar fruktansvart missforstadd, mina klasskompisar ar emot mig och om sanningen ska fram e dem lite utvecklingsstorda (ja jag e en dalig forlorare!!!)


Kim som va febrig igar fick vara opartisk debattledare, maste saga att hon gjorde ett stralande jobb, passa henne perfekt. Har diskuteras det om det ar Eco vanligt att ha Valarna och Delfinerna i Kaikora som turistattraktion... Sjalvklart va bade Sophie och Angelica emot valexponeringen och argumenterade vilt och vann slutligen diskutionen.


Dem som inte deltog i pagaende debatt fick agera jury....



Igar fick vi aven tillbaka arbetet jag, Kim och Mikaela gjorde om Mapua i januari (las inlagget)... Var larare va grymt impad och gillade alla vara ideer och sa att han skulle skicka in detta arbete till agaren for Mapua leisure park. Tyckte jag va kul:)

Nu ska jag nog bege mig pa en promenad till affaren... sen blire en joggingtur. Har bara sa fruktansvart ont i sjarten efter bergsbestigningen... typ i rumpmuskelfasterna... sitter jag stilla for lange blir jag helt stel och kan knappt resa mig haha... sa en joggingtur e kanske pa sin plats..

Ha det!


OBS!
Nu kanner jag att jag vart duktig i flera dagar med att uppdatera bloggen,
mkt av detta beror pa att jag hittat datorer pa bibloteket som har kortlasare, vilket betyder att jag inte maste fraga Sophie var och varannan dag om jag far lana hennes kortlasare, for det e ju mkt roligare att skriva inlagg nar man har lite bilder ellerhur? Tyvarr gar det av nan konstig anledning inte att lagga upp klipp pa youtube eller skypa fran dessa datorer, maste gora detta pa internetcafet inne i stan... sa det ar ganska seegt!

jag ser ju tydligt pa statestiken att ni laser... sa komentera garna, blir sa glad da
...annars kanske jag trottnar pa att halla er underrattade:) haha

Hemlangtan...

Nar jag vinka av Mikaela igar sa knot det sig i magen pa mig. Visst det e sorgligt att hon maste aka hem och jag kommer sakna vara utekvallar och galenskap. Men nar det gick upp for mig att hon idag/imorgon kommer satta foten i Goteborg
... fy fan... JAG VILL HEM!!!

Har ju vart ute och rest langre perioder tidigare och visst man aker i regel hem till Lindome forst och morsar pa alla men sen e det direkt in till stan varje gang!

...och nar man satter sin fot pa Drottningtorget och hor plinget fran sparvagnarna da de lamnar hallplatsen, i det ogonblicket vet jag att jag ar hemma!




Saknar Linns forfester med noga planerad spellista pa spotify, "dagens drink", tillhorande "kvallens shot" och alltid en flaska bubbel for mkt:P

Saknar Ciccis och mina sentementalsnack nar vi fatt en for mkt och borjar planera vem som ska va gudmor till vems barn och forsoker fordela det hela rattvist mellan "ganget" med forstfodda osv..

Saknar Jennys egna ordsprak och regler som;
"Man pantar aldrig burkar i borjan av manaden"
eller "vi resonerar inte, vi dricker ol"


......Just take me home to the place i belong!!!!

Mount Arthur..

Igar klattra jag i berg igen!
Verkar vara en favoritsysselsattning for vara larare att aktivera oss med! Vet att ni kommer tycka jag e helt galen nu men jag lyckades glomma min lunch hemma och markte sedan att rakat packa ner min plattang istallet! Jag e da ingen naturmanniska det ska gudarna veta.


















Lordags-mys med Yster

Efter fredagens bravader sa blev det en stilla kvall med mat pa the Vic och musik pa Baby Gs tillsammans med storaYster Kim:P


Kycklingpasta... mums:P


Efterratt!!!


Traffa lite vanner pa Baby Gs

...Pa vag hem sa regna det... vadret blir bara samre har.
Kim ar djup oroad for sin solbranna....

Konstatering i regnet, Lordag;
"Plotsligt kanns Sverige inte sa javla langt bort!"


Maskerad!

Lite bilder fran Fredagens Maskerad;


Jag som "we can do it" flickan..
(...kolla forra inlagget)



Sarah-Panter & Cougar-Frida

Musse & Mimmi

 
Absint-tomten/Saint Patric & Utkladd-Mia
 
Mickans verson av mig:P & Cowboy-Jonas


Far pa rymmen:)


Kyle o Co kom direkt fran Rugbymatchen


Spongebob gone ...LADY GAGA!!!


Golden bay!

Vi kom ivag till Golden bay tillslut!
Vi gjorde en massor och hinner inte riktigt beratta allt men tankte att jag slanger upp lite bilder:)


besokte en av dem aldra heligaste kallorna....


vattnet var helt kristallklart!


och sa fanns det mysiga stigar...


har bodde vi under natten, jattemysigt!!


bodde nara stranden dar det fanns fina snackor


...och en hund att leka med:)


Besokte Fairwell splitt dagen efter....


...sagan om ringen ....nagon?!


...en laaaaaang vag ner till stranden!


Sophie och Katarina sprang och lekte i vagorna!

\
va ju tvungen attt lata folk veta att man vart har:)


...liksom manga innan mig:)


Gladjeskutt pa stranden efter en kul dag..


At en supegod lunch och cider pa hemvagen...


...jag och anton testade restaurangens gunga:)


...dom hade aven samlat pa sig glomda/trasiga mobiler och gjort ett fint konstverk.




Nu ar jag iaf hemma i Nelson igen!
Tanken va att vi skulle ut och ga pa hajk i typ 4 timmar idag men sa regna det och blaste igen sa vi satt och kolla pa en film i klassrummet istallet. Gor inte sa mkt for kommer anda sitta med sissta arbetet och sedan ska jag fixa for Angelicas fodelsedagsfest ikvall...


Kommer se ut som en snyggare variant av henne ikvall ....tror jag:)

Golden bay idag tro?!

Tanken va att vi skulle aka till Golden bay idag. Men det e storm ute och annuvarre dar borta sa vi har  sjutit upp var resa i nagra timmar nu. Tankte jag likaval kunde passa pa att uppdatera lite. Horde att det vart et5t nytt jordskal i Wellington idag... det e ju intre alls langt har ifran! Hoppas inte det blir natt mer nu. Varlden har blivit knapp eller sa ar det mest troligt varat eget fel.

I mandags va vi i Ngarua Cave... en kalkstensgrotta.. tanhkte jag skulle slanga upp lite bilder.


Jag pa en utsiktsplats pa vag till grottorna..


Klassen kladdes i hjalm innan vi fick ga in i grottan...



Robin med ett Moa- ben... en dinosaurieliknande fagel som fanns har en gang i tiden... 

Skelett fran Moa fageln...


annat gammelt bos.....


"katedralen.." ett stort kyrkliknande sal mitt i grottan.


.... har har folk valt att gifta sig och spela in musik


Efter skolan gick vi alla for att fira Angelica som fyllde ar...
... pa fredag blir det den riktiga festen.. maskerad, wieeee!!!


Do the HAKA!

Idag fick vi lara oss den beromda HAKAN som Nya Zelanska rugbylandslaget alltid gor for att skramma sina motstandare innan match. Var larare forsokte locka fram var inre viking... men det gick sadar med det kanske.. ska ju forst lara sig sangen och sedan dansen... ganska enkelt var for sig men nar vi skulle lagga ihop det fick jag total kortslutning. Motoriken sviker mig antar jag hahaha..
Killarna hade mer problem med smidigheten da det inte e helt latt att sta med bojda knan rak rygg och samtidigt sjunga och gora rorelser och framfor allt se farlig ut.

Vi tjejer fick inte gora alla manliga rorelser... kandes aningen diskriminerande!!!
Men vi lar oss i smyg hihihi*


video pa oss kommer! (.....nar NZ skaffar vettigt bredband antar ja!!)




RSS 2.0