Sweet home Sweeden

Nu är man hemma i Sverige igen, helt sjukt vad konstigt det känns.
Blev överskad med en gång av Linn och Jenny på flygplatsen när dem smög sig på mig med en flaska skumpa. Samma kväll satt jag hos Linns mamma och nuvarande sambo i Floda och åt godmat.

Har hunnit spana in lägenheten där jag och Troy ska bo i Krokslätt. 

Kollat på fotboll, en mindre bra match men det vände igår tror jag...

Hänt en sväng med Nyberg och Björn... alltid lika trevligt, tog en sväng in till stan och spenderade fredagen.

Träffa mitt ex Kim och hans familj under påskdagen och han med en snabb fest i Lindome som sedan slutade i Ciccis lägenhet.

Var hos mormor och firade hennes födelsedag i Söndags, det firades med god smörgåstårta och tårta.

Även träffat min brors nya Kärlek Anna, verkar vara en riktigt go tjej...

Sedan har den sista tiden ägnats åt packning även om jag och mamma tog ett breake för en långpromenad igår.

Varje dag har jag lyckats snacka med Troy på skype morgon och kväll, lite lyxigt nu i början innan praktiken drar igång. Sedan blir det nog mest tid att prata på helgerna.

Imorgon går första flyttlasset... känns faktiskt ganska kul!!!

P.S. Jag har namnsdag idag:D

Påsklunch hemma i Lindome..

 

Fika hos mormor..

 

På promenad med mamma...


Packa packa packaaaaa!

Sa manga farval:(



Hade en liten avslutningslunch i tisdags:


Anton och Anika ser finuliga ut...


Angelica och jag lyxa till med en iced coffie efter maten!


Sarah och Frida njot av en chokladsmootie...


...men inte speciellt lange


...domminoeffekten...




I Onsdags forsokte jag och Sarah fordriva tid genom att fika lite....




Satt och fika och tjota i tva timmar... och nar vi kolla pa klockan sa va den bara tolv.... hela dan va kvar och vi hade inget att gora...



Igar (Torsdag) blev det fika i solen som valde att komma fram igen...






denna gangen en milkshake for min del...




Nu ska jag hem och kolla om Sophie har vaknat sa vi kan kolla pa Disney filmer hihi. Alskar alla gamla!! Typiskt att sophie har bestamt sig for att vanda pa dygnet...haha sova pa dagen och va vaken pa natten haha hon e knapp hon.. far se om de funkar...


Kram pa er!!!

Ceremoni och mycket att fira!



Igar va det avslutning for oss sa lararna tog med oss ut till Able Tasman over dagen. Vi tog baten ut till de nordligare delarna till ett hus dar vi fick lyssna pa storytelling om en familj som flyttade dit under 1800talet och deras oden... valdigt intressant att lyssna pa faktiskt. Efter det luncha vi och gick och "trampa" i skogen och blev sa smaningom upphamtade med baten igen. Innan vi tog farval sa fick alla var sin greenston. En ponamosten som ar valdigt betydelsefull och som man aldrig kan kopa till sig sjalv utan maste fa. Manna kallas det och det kan forklaras som respekt eller karma... du kan fa det, du kan ha det men det kan endast ges till dig fran din omgivning.


Alla stenar har en markering sa att om vi eller vara framtida barn bar stenen ar dem alltid valkommna i landet och alla vet vilka dem ar.  Stenen blev aven valsignad for var och en av oss under cermonin och alla fick en enskilld bon.. Nu kan ingen negativ energi skada mig...





...en annan sak vard att fira ar att jag och Troy numer har en lagenhet tack vare Linns fina pojkvann som hyr ut sin till oss. Sa da blir man ater igen Molndalsbo ...eller ah Krokslatt...

Inflyttning 1maj...kan det bli battre... fick aven veta att jag fatt sjukt mkt tebax pa skatten!! Tack tack, detta skall deklareras i god tid hihi!


Se hur glada vi e!!


New shoes!

Efter massa krongel med CSN sa fick jag mina pengar igar.... TACK MAMMA! Fan va dom e bra att ha ibland... mamma ringde ett samtal i onsdags och igar satt studielanet pa mitt konto.. Helt otroligt.

Innan jag akte sprang jag ju runt i joggingskor i tva manader nar mina favvostovlar gick sonder sa tankte att jag skulle kopa ett par nu innan jag drar hemmat igen...



Hitta dessa igar... fina va?!



The End is near....

Under denna sissta veckan i skolan har vi haft pressentationer dar vi redovisat det vi lart oss under var tid har. Imorgon ar det min grupps tur och darefter ar mitt arbete slut har. Kanns som att vi precis kom hit men nar man tanker efter sa kanns Thailand och da jag och Sophie lamnade Sverige langt langt borta nu. Ater igen star man infor ett nytt kapitel i sitt liv. Jag ar inte samma manniska som innan jag akte och nar jag kommer hem kommer nya utmaningar och erfarenheter att forma mig.

Vill passa pa i detta inlagg att saga hur tacksam jag e for allt jag fatt vara med om har pa Nya Zeeland och jag kommer bara med mig denna erfarenhet for resten av livet.


En lektion i Svensk Kultur Historia!

I Lordags va vi alla samlade hemma hos Bergsfolket for att lyssna genom alla bidragen till Melodifestivalenn da Sofi sparks foraldrar vart sa snalla och skickat ner skivan hit. Jag som tyck att vinnarlaten va helt vardelos da jag lyssna pa den pa youtube dan efter finalen fann mig sjalv efter ex antal spelingar av laten (och lite dricka pa de) gapandes och dansande med fingret pa repetknappen.

Mitt i Schaleryran star min stackars pojkvann och fattar typ ingenting, da fulla svenskar hoppar runt som tokar och forsoker lara sig latar for att inte verka helt efterblivna da dem kommer hem. Nar man sedan forsoker forklara detta underbara fenomenet "schlager" da han bara hor "glad pop" och hitta de engelska ordet for tonarsbyte sag han mest ut som ett enda fragetecken.

Men sen hande nagot.... en viss pojkvann borjar nynna pa laten ..popular och viskar ljuvt i mitt ora dem vackra orden ...."alskling... nar vi kommer hem kan inte du lagga till denna i var spotifylista"

I den stunden visst jag att han fatta grejjen:)

Dagen efter blev det dock en lang lektion och med hjalp av youtube forklarade jag historien om eurovision och avslutade det hela med tavlingen "schager eller inte schlager" dvs latar med eller utan tonartsbyte....

Darefter gick vi igenom aret bidrag och konstatera att sverige e bast:) Troy blev dock lite ledssen nar han insag att han inte kunde rosta eftersom han inte ens befinner sig i ratt kontinent...



RSS 2.0