Vill till stranden!

Fan det va så skönt igår kväll att bara sitta på klipporna och snacka skit. Mersmak till 1000!! Får ringa Jenny och kolla om hon vill med på äventyr. Blir så jävla varmt å ligga här på gräsmattan, näe jag vill ha fläckt!

Om du läser och vill hänga på, ring mig!


Bilder från igår:



Engångsgrillar ska väl va lätta att tända?


Strandad Angelica


Hukad Jenny i ny keps!

Angelica flashar för mig när inte Dan ser;P

Supportercupen!

Fan, det tog en stund innan man blev sig själv igen efter Lördagen nere i Malmö! Men fan va skoj det va, hade inte tråkigt en enda sekund! Har klippt ihop en liten film. Den e kanke inte lika bra som de jag gjort tidigare, men jag la inte ner lika mkt tid heller... några timmar, sen va det klart! Inte utan att man fick mersmak utav bara helvete!!!

Men, men här e filmen, enjoy!

 

Fyra bugg å en Coca Cola

Ikväll blir det dans på Kajskul 8. Jag å Sofia ska dit. Dansband å grejjer... har ju ingen annan vän som gillar sånt. Hade dock helre velat gå igår då Arvingarna och Striples spela men men... blir nog skoj ändå!

Men först ska jag å Sofia hem till henne och käka tacos å dricka lite vin:P Sen bjuder vi upp till dans.. I värsta fall får vi dansa med varandra haha...

Har bara svårt att bestämma mig för vad jag ska ta på mig, har inget  som säger "bugg" i min garderob. Tycker inte jag iaf. Man vill ju ha en sån där klänning som stårr ut när man snurrar:P Precis som när man va liten hihi*

Får nog bli den jag hade på midsommar, eller en jag köpte nu härom dan...en rosa-lila, kan ni tänka er mig i en sån?!! Fin e den iaf.


Ska få Sofia att ta med sig kamera så jag kan lägga upp lite bilder imorgon. Får nog inte bli så mkt dricka för Therese ska ju upp tidigt. Ska med Linn imorgon och kolla fotboll, dricka bärs å sola!!


Have a nice day!




Jenny: Om du läser detta så, hör av dig!
Av nån konstig anledning svarar du inte när jag ringer.
Det kan endast bero på 3 saker.

1. Du vill inte att jag ska ringa från skyddat nummer och protesterar lixom alla mina vänner.
2. Du vill inte prata med mig
3. Du har helt ärligt missat samtalen..

CALL ME, BITCH!!!


Hycklare!

Fick en chock när jag hörde att Mikael Jacksson va död nu i morse. Sjukt egentligen.

Men det tog fan inte lång stund innan jag blev förbannad!!

NU passar det att skriva hur bra han är, Nu passar det att älska honom!

Men hur många brydde sig eller tänkte en tanke på han förra veckan när han satt i sitt hem som han räddat för ...:e gången och med skulder på ca 4miljarder? Hur han hånades varje gång han blev omskriven i media och alla som lämnade hans sida efter pedofilhärvan?

Men nu passar det? Självklart, för nu kan vi älska han, nu vet vi ju att han inte får nått galet infall eller så. Nu e det okej!

Nu pratar jag självklart om media inte om hans fans..


Har idag lixom många andra suttit en bra stund på youtube och kollat massor av videor med Mikael.. Fan va bra låtar han skrivit..  Står kärleksfulla medelanden ifrån hela världen på varenda klipp...

..Hoppas han ser hur världen sörjer honom...




Solsken i en skål!

Blev helt lycklig i hela kroppen när jag hittade smultron på vår tomt!! Sprang in och hämta en burk fort som attan och stod sedan med näsan ner i buskarna och rumpan upp i vädret i säkert en timme för att plocka det "röda guldet".

Tror inte vi haft smultron sen jag va liten, och nu ÖVERALLT.. fan va kul! Går fortfarande runt och luktar i min lilla burk med smultron. Finns det nån bättre doft äns?! Hade helt seriöst velat ha en äkta smultronparfym så jag kunnat lukta nyplockta smultron hela dagen! Fan va gott de luktar....och smakar.


"..och smultron det plockar jag åt mig själv...
..för det tycker ja jag kan fååå;)"

Ibland e du för rolig mamma!

Hade en mysig stund med mamma förut, efter att ha grillat och ätit gott på altanen....


Mamma: Jag rensa rabatten förut, och de va en fågel-jäkel där jag höll på att bli galen.
Jag: Vadå i rabatten? va gjorde den då?
Mamma: Nej asså inte i rabatten, jag vet inte va den va, men den sjöng så jävla hemsk.
Jag: Men fågelsång e la härligt!
Mamma: Ja, men denna fågeln kunde ju fan bara en låt och han sjöng den bara om och om igen!!!!!
Jag: Hur lät den då?
Mamma: Det kommer jag inte ihåg nu
Jag: Men du sa ju att det va så störande, då måste du väl kommit ihåg hur den lät?!
Mamma: Jag vet inte hur man gör fågeljud

*försöker imitera olika fågel ljud en stund*

Mamma: Nej, inget av dem...
Jag: Undra va han ville?
Mamma: Störa mig antagligen... eller så ville han kanske ha mask om jag hitta nån.
Jag: Hitta du nån mask då?!
Mamma: Ja, nån hittar man ju alltid när man e i rabatten och gräver
Jag: Fick han den då:P
Mamma: Det skulle han tänkt på innan han börja gapa isåfall!!!



Ja du mamma, dagens i-landsproblem. Fan va söt du e ibland!

Jag drar på husvagns semester över vintern!

Fattar inte hur jävla svårt det ska vara att få en lägenhet i LIDKÖPING Vem fan vill bo där egentligen? Okej, jag kanske e lite mycket "citymänniska" men ändå...

Tackade precis nej till ett rum, där jag skulle dela toa/dusch å pentry (inte kök ens!!) med nån gymnasietjej!
Man skulle vara en lung person, inga fester å inte röka utanför byggnaden ens!...

E jag kräsen då? Det tycker tydligt min mamma!

2100kr!!!!!

Som sagt, hade heldre lånat päronens husvagn och ställt mig på närmaste camping över vintern!

Måste ses...!

Samma regisör som smala sussie, samma skådespelare, samma musik!!

Har jag någonsin sagt att jag ÄLSKAR smala sussie!!!!!
... måste se denna!!! Blir aldeles varm i hjärtat av värmläskan:P




"-Vi har frack här...
-Ja de ser ja väl!!"

haha, skrattar redan.....

Bloggtime!!

Hur många bloggar följer du? Själv följer jag inte så många "kända" bloggar alls faktiskt.

Är mer intresserad av vad Linn, Cicci, Jenny eller mina andra vänner gör än Blondinbella... även om dom är bra mkt seegare på att uppdatera sina.

Men nu har jag fastnat för en blogg utöver det... och det är Nostalgi för sena 80-talister. Men det kanske beror på att jag är så fruktansvärt nostalgisk av mig... Men det är en "JA, - Just de-känsla" man får varje gång. Tänk så mkt man glömmer av som har vart mordernt eller inne under sin uppväxt. Tycker hon som har hand om sidan gör det grymt bra... med lite tips ifrån allmänheten!

Så om ni har tråkigt kikilera där en sväng:P

Sköna tråkiga måndag..

Jaha... då ska man börja ta tag i allt som behöver göras inför flytten till Lidköping. Kanske e rätt smart att få allt undanstökat så man kan njuta av resten av sommaren med vänner (å familj).

Idag har jag iaf skaffat E-legitimaton och ansökt om studielån till CSN. "Skolvädinnan" ringde i morse och sa nått om ett rum hon hade hittat.. Men sen ringde hon ifrån skyddat nummer så kunde inte ringa upp efter ha tagit en sväng på nätet. Självklart missade man ju när hon ringt upp 3gånger med... så jävla typiskt mig!!!!!!!!

Men det e lite gjort iaf.... Tänka att jag faktiskt ska flytta, det känns inte så. Tror ingen runt om mig fattat det heller riktigt. Eller så kanske dom bara inte tycker det e nån big deal. Har ju vart ute å flugit förr så dom e nog vana vid att jag sticker iväg ibland.:)

Ska ändå ta vara på sommaren, imorgon blir det sol sol sol....


Kan någon från min gamla klass lägga upp bilder ifrån klassfesten, Robert lägga upp ifrån midsommar och Kenneth ifrån kalaset igår...TACK!! :P


Midsommar, Street Race och Kalas

Fan vilken helg det va. Börja med midsommar hos Jenny. Trodde det skulle vara enkelt ordnat å så men fan va flickan tagit i och handlat tillbehör. Bål fanns med och det kanske förklarar varför jag hade en halv flaska vin och 6bärs kvar när jag vakna dagen efter. Utan baksmälla med, händer ju inte allt för ofta får jag säga. Kanske berodde det på att jag redan va bakfull när jag kom till festen eller för att jag helt enkelt tjöta och sjöng såpass att jag glömde av att dricka.

Trevligt va det iaf  Det enda jag kan komma på är att det togs en bild av mig i jennys lack-platå-stövlar, tecknade pyjamasbyxor, rött linne och rosa-fluffig cowboyhatt. Känner lite spontant att det kortet vill jag inte dela med mina vänner på facebook:P ...hoppas jenny håller med mig;)




Lördagen bestod med i bakfyllemys, vilket alltid är trevligt även om jag då inte va värst bakfull. Va tvungen att hämta min väska och mobil hos Cicci bara, vilket tog emot något. Men Jenny va en ängel å övertalade sin johnny att få låna hans bil å köra mig. Vilket INTE va det lättaste. johnny likt de flesta killar har ett onormalt förhållande till sin kära bil. Så vilkoret blev att han hängde med. Så medans jag sprang å hämta väskor så tanka dom på shell... Haha sprang oxå in en sväng och glömde helt av min väska och va helt påväg att köra iväg utan den. Så lite trött va jag allt.

Det blev en sväng till ICA Maxi och köpa glass, sen kolla vi Lejonkungen 3 och jag å Jenny kunde klart alla repliker i hela filmen haha den e så jävla braa... Saknade dock min Hakona Matata vän Miss Timonen:P
Sluta dock med att vi slockna alla 3 och vakna inte fören vid 20.00tiden, skicka iväg Johnny till pizzerian och börja kolla på Göta Kanal.

Mitt i filmen tyckte Johnny vi skulle åka på nått jävla street race... Jaja tänkte ja, kan ju va kul å se bilar iaf. Även om jag klart föredrar de lite äldre å mer kromade modellerna. Men fan va glad jag va att jag hängde på va jävligt intressant å man fick en jävla adrenaline kick av det. Åkte fan runt hela natten och kolla på olika ställen då polisen ständigt skickade iväg oss. Fast vissa va ju iof lite snälla och sa  "vi åker en sväng":P  haha inte visste jag att farbror blå hade en förkärlek till Street raceare, blev jävligt förvånad. Fina bilar fanns, å mindre fina men jäva trimmade.

Det enda jag inte gilla va en brud som med en gång vi kom fällde en onödig kommentar som bara påvisa att hennes IQ va likamed IQbadboll.... ju mer kvällen gick destu mer irreterad blev jag över det. Sa till Jenny att kommer hon å säger något mer till mig ska jag FAN fråga ludret va hennes husvagn står parkerad, jävla trailer trash!!!

Men men man kommer ju alltid att tänka på sånt efteråt tyvärr.... om vi inte kollar nästa helg igen, för de lova du Jenny *blink* *blink*
Filmade lite när vi va i Bergsjön, tyvärr blir det ju inte så bra med mobilen men ändå:P





Så har jag vart hemma hos Sanna med, min kära kusin. Inget nytt där bara kalas igen:) Middag, tårta, godis, Gurka:) Ni som känner mig förstår humorn i det hela.

Nu ska jag kolla på Previlege som e min nya favoritserie som jag va tvungen att ladda ner hela säsongen av bara för att jag inte orkar vänta en hel vecka på ett nytt avsnitt. Tror kanal 5 visade 2:a idag men jag e på nr 8... :P  Den e rätt underhållande faktiskt.

Nytt nytt nytt!

Nu har jag städat i bloggen! Skaffat Twitter med. Cicci har tjötat på mig att vi skulle göra detta ett tag nu. Så nu har jag börjat. Ska packa en liten väska nu e det tänkt. sover hos Cicci i natt och imorgon e det midsommar och då ska vi hem till Jenny på partaj och kolla U-21 matchen såklart:P Hoppas den blir lika underhållande som förra. Linn den lyckosten ska ju se matchen på plats, inte alls avundsjuk..näe näe,,,

Nu orkar jag inte skriva mer, bärsen kallar!!!

Ett mindre kirurgiskt ingrepp..

Låter så jävla töntigt att säga operation. Cicci tycker inte det e en operation eftersom man e vaken, men det e dom som blir opererade i hjärnan med ju:P


Iaf, så tog jag bort äckliga födelsemärken idag. Fattar bara inte varför dom va tvugna att sticka massa sprutor i mig när jag ändå sen kände hur dom riktigt skar i mig....aj aj aj. Min otur antar jag. Bästa e väl att det va på ryggen för det va inte lika läskigt och det går inte att pilla på.. Hur mkt jag än vill så når jag inte:(

Har även varit och handlat för mormor och färgat hennes hår och planterat om en blomma jag plantera på morfars grav härrom veckan. Känns som jag kommer få vara "grav ansvarig" nu med. Ska kanske öppna en pensionärs jour som gör alla ärenden åt gamla människor. E det möjligt tro?

Förstår inte folk som tycker det e kul att spendera lördagen med att gå och kika på gravstenar, "oj oj han blev gammal, å hon va ung, här e en hel familj, här e min kompis väns fru... "
 
Låt dom döda va... snälla... Bry er om dom som lever istället... ska fan ta en runda i erat område och läsa på postlådor i protest och komentera. "Åhh här bor Ulla och Stig, dom dör nog snart, kolla på rabatten... Åh här bor hela familjen karlsson stort fint hus, dom e nog täta dom..  "

Jaja fuck off...

Halvägs till Landvetter och en Vitryss på rosen!

Nu har det varit ett litet glapp igen men jag ska förklara varför. I förrgår så va de ju måndag, och då jobbade jag, efter detta åkte jag hem till min kära Cicci. Tanken va väl att vi skulle ut i underbara sooolen men det blev nästan en joggingtur genom slottskogen, för på andra sidan i Linné väntade ölen. Cicci ringde å bad Linn komma ner och göra oss sällskap. Det krävdes inte alls mkt övertalning:P

Efter några timmar och 3 tallrikar tacobuffet bestämde Linn sig för att vara duktig och åka hem å nana. Jag kände just då att det inte alls skulle vara fel å sova. Men Cicci kalla mig kärring så det blev mera öl.

Efter ha suttit ett tag på Viktoria fick Cicci den briljanta idén att åka till Landvetter och ta en sista minutenresa. Jag va full men ändå tveksam. Cicci kalla mig kärring igen och jag va på. Så började vi planera allt, men först va vi ju tvugna att ta oss hem till mig och hämta pass så vi ringde land å rike efter sjuts. Cicci ringde 118118 och fråga om numret till apollo å Landvetter. Dom va förövrigt väldigt inkompitenta för vi fick typ inget nummer som stämde.

Tillslut hamna vi hos Cicci där vi satt limmade på datorn och leta resor... men nej... det fanns ingenting ju! När vi nästan gett upp hoppet så kom vi på, fan vi åker till Kiel istället! Men då hade vi redan missat båten med 4-5timmar.

jaja. det va väl inte menat den här gången tänkte jag.

Igår vakna jag hos cicci men han knappt öppna ögonen innan jag blev jag inkallad till jobbet, det va en jävla massa å göra, och vad passar bättre då än en liten öl efteråt:P Cicci kände sig inte bra alls men Linn va på. Ville ju se U-21 matchen så tänkte se den på storbild i FAN-Zone i bältespännarparken.

"Detta kommer nog inte bli en av det målrikaste matcherna"
sa komentatorerna innan match.

Får ju hoppas att dom har fel svara Linn...

Oj Oj Oj va fel dom hade... det enda dom hade rätt om i sin analys va att det finns 3 spelare i laget med samma frisyr nu även kallad "U-21frillan"... djup annalys...

I halvlek stack jag å Linn till Rosen och drack vitryssar och firade 3-1.. och 4-1.... å 5-1


Vill me ha en sån tröjja ju:P


En "vitryss" på rosen..




Vilken helg!

Då va det måndag igen, fan vilken helg jag har haft! Eller ah... det är väl mest lördag som va den STORA dagen, klassfest å grejjer med ga mla gänget från grundskolan. Va så rädd att det skulle bli ett stort fjasko men nej det blev en av det mer lyckade fester jag varit på iår. Fick höra av min kära bror att jag kom in och gapa i hans rum kl 5på morgonen så höll igång i 12timmar och festade hahaha...

Tror inte vi fick den där "klassfest effekten" du vet att alla faller tillbaka till sina gamla roller. Inte jag iaf. klart man va väldigt nostalgisk och redde ut lite från förr men det va väl inte mer än rätt isåfall. Det enda som kändes lite va väl när någon sa nått i stil med "men du va ju så jävla cool när vi gick i skolan". Känns som man missade att lära känna personer eftersom man va så uppe i sig själv då.

Tur att jag fick en ny chans att faktiskt lära känna mina gamla klasskamrater, känns verkligen som om det flesta faktiskt vill ses igen och umgås. Jag kommer nog iaf höra av mig till fler om det är fest eller nått.

Klart lyckat va det iaf för att sammanfatta!


Jag å min älskade Nalle!! Nostalin va hög, grät ju en skvätt efter några öl och förklarade hur mkt jag saknat dig! mena varje ord...



Nalle gör upp med Lina:P Hon snodde ju trotts allt Andreas i 4:an sen dess gick det utför med deras vänskap:P haha



 

Läskish!

Igår satt jag ner 3gånger på 15 timmar, tror jag överskattade mig egna förmåga en smula. Har ju faktiskt inte jobbat på ett tag å så tar man på sig detta uppdraget. Hade hela statsteatern, göta teatern och backateatern där på vårfest. massa kända ansikten, Göteborgs kulturelit:P Skoj som bara den, men fan va fulla alla blev. Men skådespelare e ju vana att bjuda på sig själva, jag va väldigt road iallafall.


En sak som jag kännt mig obekväm med av mina arbetsuppgifter är att vara uppe å städa på övervåningen efter konferenserna som hålls där. Igår fick jag för mig att jag såg "något" i ögonvrån och hade helatiden en känsla av att vara iaktagen.

Skämta om det till chefen, "haha, gamla hus, man inbillar sig så mkt"
svaret jag fick va dock shockerande:
- jasså du har oxå träffat vårat spöke..
-What!!! tänkte jag, och hon fortsatte berätta....
-svarta damen brukar vi kalla henne, hon syns ofta till på övervåningen. Nästan alla servitriser som jobbar sent på kvällarna med festerna har sett henne. Hon har väl bott här en gång i tiden och kan väl inte riktigt släppa taget, men du jobbar ju ikväll så då kanske du ser henne.

Att inte jag dog!! Så jävla typiskt när man hittar ett jobb man gillar, alltid nått som e fel.

La märket till under kvällen att så fort nån av de andra skulle "upp dit" så va det "vem följer med", alla vägrade att gå upp dit ensamma. J

Vid 3,snåret igår natt kom jag på mig själv med att vara där uppe helt ensam för att ställa tebax en stol. När jag kom på det slängde jag bara ifrån mig stolen och rusa ner för trapporna hjärtat bara bulta. Fan va rädd jag va. När jag kom ner möttes jag av stora ögon "va du där uppe själv?, såg du nått"...

... nej svara jag... inte den här gången...


Hela min bild har förändrats från vakert till läskigt:S

Apråpå mens!

Efter ett samtal över msn kom jag och Cicci fram till följande:


Therese: Vore det så jävla otroligt om det e så att det INTE ÄR VI som griniga en gång i månaden utan DOM som är dumma i hövvet en gång i månaden?


Cicci: Jo, så är det, tycker vi bestämmer det.

Invändningar någon?! tjej asså?!, ni karl-jävlar håller käft!


 


Chock!

Vill varna känsliga tittare....




















Okej,vill bara berätta en gång för alla att filmen inte e äkta, alla i filmen är skådespelare.

 Detta är nog den mest radikala "använd-kondom-reklam" jag någonsin sett. Men tror den är bland de effektivaste. Grymt kreativt sätt att nå ungdomar på iaf. Jag fick iaf nästan en hjärtattack. credits!

Dagens skratt!

Blev tipsad av min chef att kolla in denna video på youtube..

Haha den e kul, "Helt apropå" va ett svenskt humor program som gick på svt under 80-talet. Just detta är ett särskilt engelskspråkigt avsnitt (The Prize) deltog i Montreaux-festivalen och vann både Guldrosen och Humorpriset.

Allt handlar om Sverige och nobelpriset... vissa delar fick mig att vika mig av skratt! Enjoy!











Modell för en dag...

Ja då har man varit modell, ljussättare, sminkös, frisör, och fläkthållare:P Fan det va väldigt roligt detta. Här e lite resultat ifrån dagen, måste dock fixa till massa av bilderna känner jag. Retuschera bort lite dubbelhakor m.m.


*Snälla Therese*


*Trashiga Therese*



*Ruffsiga Therese*


*Galna Therese*

Finns fler men orkar inte lägga upp...




Måste dock visa en av alla vackra bilder som vi tog på Sanna. Jag fixa henne jättefin:P


Visst e hon vacker som is prinsessa, hade dock velat att hon hade typ vit mascara.

En tårta kommer flygande!

Här är bilderna från mina två tårtor som jag bakade till Kenneth!







Kände att jag slog på stort denna gången:P Tanken bakom planet e att min käre kusin snart ska på semester och åka på riktig charter för första gången. Så tyckte det va kul att skojja till det lite.



Han har även alltid haft ett stort intresse för datorer och va passar då bättre än en snabela tårta. Denna va faktiskt den godaste av dessa två... den här kommer att komma i repris:P


P.S. The Insidestory är uppe i en ganska stor mängd läsare nu, men alla e lika kassa på att komentera. Håller ni med mig om allt jag skriver eller? Verkar lite konstigt:P

Nu har jag röstat!

Så då va det avklarat! Gud va vuxen man känner sig nu. 1vuxenpoäng till Therese! Hoppas nu att många fler följer mitt goda exempel och faktiskt lyfter på röven och beger sig till sin vallokal!



Om en timme kommer Sanna och hämtar mig. Ska hem till Kenneth idag igen och till hans hemmasnickrade foto studio. Ska ta massa häftiga bilder på mig å Sanna. Förhoppningsvis hjälper han mig att göra en grymt snygg banner till bloggen. Han e haj på det där med photoshop plus att han har bästa kameran, olika blixar, objektiv, fläkt å allt haha:)

Får hoppas att jag fastnar på bild;)

Nu måste jag packa rekvisita...Ciao!


Val imorgon...

Ja då va det dax å rösta för europavalet. Har inte haft så mkt tid att ta reda på så mkt. Men gjorde ett test via aftonbladet och sen jämförde jag mina åsikter med olika partiers, där kan man ju få fram vad man tycker är viktigt och inte och vart partierna står. ganska smart faktiskt, ska forska vidare i frågan ytterligare för att kunna göra rätt val.

Jag anser att det är viktigt att rösta. Röstar du inte imorgon, kom då fan inte och klaga på hur de olika systemen funkar, då har du haft en chans att göra din röst hörd men inte tagit den. Klaga inte på vården, skolan, miljön, kollektivtrafiken, arbetsavtal, invandringen mm. och sen använda argumentet "näe men jag är inte inresserad av politik" för då dumförklarar jag dig här och nu! Kan man sitta på en kafferast på jobbet och disskutera något av ovanstående ämnen och sen inte ta en ställning när man väl får chansen? Jag förstår faktiskt inte det:S

Att man har rättigheter till mycket är något alla flitigt tar reda på. Ungdomar speciellt! proviserar föräldrar/skola med "va ska du göra åt saken? slå mig? då polisanmäler jag dig" för att ta ett halvbra exempel. Ungdomar om några VET sina rättigheter.

Även DU vet dina vardagliga rättigheter i sömnen!

*Råkar du ut för/har du begått ett brott vet du att du har rättigheter
*Blir du uppsagd av oklar anledning vet du att du har rättigheter
*Kommer inte bussen/planet i tid vet du att du har rättigheter
*Köper du en vara/tjänst som inte uppfyller förväntningar vet du att du har rättigheter
*Blir du akut sjuk vet du att du har rättigheter
*Är du gravid / partner gravid vet du att du har rättigheter
*När du går i naturen har du rättigheter

.....listan är lång.
Detta är saker som inte va självklara för 100år sen, vissa inte ens för 20år sen (bortsett från allemansrätten)

Men vad har du för skyldigheter?

Hur flitig e du på att ta reda på dem?

Hur bra e du på att följa dem?

Sen förväntar du dig att du har rätt till en jävla massa?
Vem fan tror du att du är?


Jag kan säga såhär... en av dina skyldigheter är att rösta imorgon!
Vad kan vara viktigare än Sveriges framtid?, din framtid?, under vilka omständigheter du kommer att leva resten av ditt liv i?, vilket samhälle dina barn kommer växa upp i? och deras barn?....

RÖSTA!

Om du inte vill rösta av den här anledningen,
tänk då tillbaka lite till.

Förr hade en vanlig människa i Sverige ingen rösträtt. Allt bestämdes av kyrkan och adeln, människan fick bara finna sig i det hela! leva med det!

Sen va det några som gjorde uppror mot det stora folket. Arbetarklassen, bönderna krävde sin rätt och fick den.

Detta gick  naturligtvis inte över en natt, detta va en lång kamp för rättvisa som pågick här! I SVERGE!!! Det neutrala landet där allt ska va så jävla rättvist idag. Men för ca80 år sen va det inte självklart att kvinnor skulle ha rösträtt då hade vanliga arbetarklassmän redan haft rösträtt i flera års tid!

1866 införs allmän rösträtt för sveriges manliga befolkning

1921 fick kvinnor i sverige allmän rösträtt kravet va att man va över 23år

1923 togs kravet om värnplikt för rösträtt bort (hade du inte gjort lumpen fick du inte rösta)

1924 röstade vi för första gången på lika vilkor mellan män och kvinnor

1945 fick även dom som bodde i fattigvård rösta (dom som leve på socialbidrag) och dom som befann sig i personligt konkurstillstånd.

1979 fick utlandsboende svenska medborgare rösta.

1989 fick slutligen alla svenskar rösträtt då begreppet omyndigförklaring avskaffades.

TÄNK PÅ!
Att det finns folk som kämpat för att just du ska få rösta!
Ska du då bara pissa på allt dom kämpat för?

Grattis Sverige!

Idag är det nationaldagen!!! jippie! Ska nog komma på nått sätt att fira detta riktigt ordentligt...
Jag ska va med och ta tillbaka nationaldagen tilll folket! Borde utvisa alla äckliga högerextremer!!!!

Mina kusiner fyller idag, ska dock bara hem till en av dem idag, Kenneth. Har bakat tårtor till han. Sisst lyckades jag baka världens äckligaste tårta till min egna födelsedag, så jag bad han att få baka till hans. Måste få upprättelse inför släkten känner jag. Tog ett säkert kort... marsipantårtan. Fast jag tog ut svängarna riktigt ordentligt! Vill inte lägga upp några bilder nu för jag e rädd att han eller Sanna skulle tjuvkika:P

bilder kommer imorgon... eller senare ikväll



Härromdagen va jag och Linn ute och dansade, kan vara kul att berätta. Vi säger nämligen alltid alltid att vi ska göra det men slutar alltid med att vi sätter oss på rockbaren, diamond eller babar... Tråkigt som fan i längden. Men nu va vi ute och svängde dom lurviga tills jag vricka foten i en bugg med okänd man. Men oj oj oj va vi dansa!!

Hela utgången va fruktansvärt spontan då allt börja med att Linn ringde efter jobbet... snacka typ hela vägen från jobbet tills jag va i Lindome.

"Men va fan kom hit Therese. Jag har 3liter vin

Blev att jag vände i Lindome och tog tåget tebax in till stan... jävlar va inpulsiv man måste vara hela tiden.


3liter senare.....
"Thereeeeeees... jag vill dansa!!" (Linn blinkar med sina rådjursögon)
-Ja men då ska vi fan dansa oxå, svara jag!
"lungt"

Hon smika mig jättefint och sen hitta vi en gammal partyblåsa jag glömt hos henne.
Kan ju tillägga att under kvällen spenderades 20kr!!! och det dracks mer än 7bärs å lite inträde till Push eller va fan de heter brevid diamond....

I still gott it! Men känner man sig snygg blir man snygg antar jag:)



Va precis över hos min "syster-yster" Tina och överlämnade ett lite paket för hon har tagit studenten precis. Samma dag som jag tog med:P fast 3år senare dock;) Måste åka och kolla på henne nu när hon spelar i Koppabergs Göteborgs FC. Hon har lovat biljetter nu till mig å Linn resten av säsongen så då har vi inget val, då måste vi ju bara gå!



Dagens bild blir vinnaren av Sverigebilden, så jävla svenskt!



PARTY ON SWEDEN!!!

Aningen blondare...

Fick för mig att göra en miljon blonda slingor i mitt hår igår när jag va lite bakfull...eller ah jag va nog fortfarande full.. Har ju gått och sparat ut min natuliga hårfärg sen dec08. Inte färgat eller nått på den tiden bara toppat emellanåt och varit AS noga med att göra inpackning varjegång jag tvättar det och sedan lägga i massa värmeskyddande eftersom jag är plattångsnarkoman.

Varför har jag gjort detta kan man undra? Jo för att efter jag blonderat håret 07 och haft i långa extentions så behövde det vila lite. Men nu dum som man e mer än ett år senare så sitter jag här igen.... Blond å jävlig...

Har en gul slinga bakom örat som inte blev bra alls, men Sanna hade nått mirakelschampo, tror det är sånt silverschampo. Hon sa att det funkat jättebra på henne så ska testa detta...

Har ingen bild men det ser typ ut såhär.....


Så ser mitt hår ut...typ.. lite mer hår kanske...
Fan va smal jag va där... suckl


MÅSTE ha en ny kamerasladd!!! NU! Nån som vet vart man kan köpa separata?

Hitta två bilder...

Kom på att jag varken lagt upp eller skrivit nått om detta..


Här e från i fredags, skulle från början dricka bärs i nån park med Angelica för att sen åka förbi Cicci en sväng men när parken tillslut blev Anneberg så hoppa jag den bärsen. Blev att åka till Cicci där vi spela spel..... har tyvärr bara detta kortet eller ah... jag har ett till när mattsson blåst upp sig till en obscen skulpturimitation men eftersom det kan vara stötande och Cicci sitter brevid och ser full ut väljer jag att inte lägga upp den bilden. Allt för att bevara familjefriden i vårt hem! =P


JA Cicci du vann! Vi vet!



Här e min och Ciccis lilla picknick som vi hade på lördagen. En jättegod sallad och smarrig tzatsiki. Mums!
Cicci ville inte va med på bild för hon kände sig inte snygg. Men, då skulle ni sett henne samma kväll, faaaan va fin hon va. Fixade hennes hår och smink... min flicka va så dropped-dead-gordius! De e då helvete att min kamerasladd inte kan hittas nån jävla stans, vet dock att jag haft den hos Linn. Kanske e den kvar där? hmmm..




Nu har jag iaf lagt upp bilderna, om 1 ½ timme börjar jag jobba på mitt nya ställe... Villa Odins Lund, ska bli väldigt spännande faktiskt!

Seeegt....

Sitter och gör lite uppgifter nu, går ju "jobbsökarkurs" nu i 6veckor. Arbetsförmedlingen vill det, fast att jag ska börja plugga och har ett extrajobb så anser dom nämligen att jag måste söka jobb på heltid via denna kursen. Skit samma orkar inte gnälla, får ju faktiskt pengar för det.... men jag tycker inte om det alls!!! Bara så ni vet! Cicci vet:P

Om man ska säga nått positivt med kursen så e det nog Sandra, världens gulligaste tjej! Hade jag inte gått dit hade jag inte träffat henne ju. Vi va och shoppa loss idag...eller ah hon gjode inte jag... Jag handla serveringskläder... och klänningen som Linn tyckte jag såg gammal ut i. Jag skiter faktiskt i va du säger nu!

.......Den är snygg, den är jag och nu är den min! Gammal kan du va själv... ja e ju bara 21:P

Sandra unnade sig ett par ormskinnsstillettskor för 700spänn men det e ju sånt man faktiskt måste unna sig när man e arbetslös ansåg hon. Fast jag fick stoppat henne från att köpa jeans som tom personalen varna henne för att köpa.

-Dom kommer töjja sig, du kommer inte kunna ha dom.
-E de säkert då!
-Ja det e säkert, hon i provrummet sa ju de
-men det kanske inte va samma hon hade köpt
-men hon sa ju att det va exakt samma
-gjorde hon
-JA det gjorde hon
- Men det kanske inte händer med mina
-Tror du på det själv?
-man kan ju hoppas
-Du kommer gråta när dom har töjjt sig och ångra att du inte lyssna på mig.
-Nej då kan jag ju lämna tillbaka dom
-Det går ju inte om du vart ute med dom
-Inte
-Näe
-Men det e ju öppet köp.....
....disskutionen fortsatte i en halvtimme... jag skojjar inte... sluta med att jag gick vidare och vi fortsatte disskutionen via mobilen så jag hann göra mina ärenden..

Haha.. hon e för go hon... helt plötsligt på H&M :
-du det känns som om jag kännt dig hela livet Therese
...desamma svara jag...
och mena de faktiskt. Det kändes så enkelt.
Livet e härligt ibland!

...jag har en ny vän!






Såhär snygg blev jag i mina nya kläder jag köpt, imorgon ska jag jobba. Ser jättemkt fram emot det faktiskt. Ser fram emot mycket nu för tiden, härlig känsla! Klänningen får ni inte se för den ska jag ha på klassfesten. Vet att det finns en eller två där som läser och kanske läcker min outfit till pressen..haha:P

Nä nu måste jag fortsätta med min uppgift. Den ska vara inne kl 11:00 imorgon. Känns som jag redan börjat plugga. Får ta det som inskolning:P

Pöss på er alla!!!

Låt mig pressentera...

...mina nya vänner, träffa dem på torget i Lidköping!



Här har vi ismannen, anledningen till att jag kom på detta sluga namn är för att just de...han hackar is. Tror det va en båt han höll på med här.. Han e min vän för att han gör detta mitt i sommaren, annars blir det ju ingen sport...ellerhur!

...så jävla meningslöst!!!!!!!



"Mannen på Grisfot-stylta"
Stackars grisen som fick sätta livet till för att han skulle få protestera mot djurvåldet.
Is this how you prove your point? Dömhövve!





Här e "Grisfots-mannens" fru?! "Fiskkvinnan"....lite samma tankar där. Mitt på torget soppar hon ihop isrester ifrån "ismannen" så att fisken ska få vatten.... antagligen protest mot antingen utfiskningen av våra sjöar eller det faktum att polar isen smälter. Tror dock att det va hennes gubbes idé detta, för hon lyssnar på freestyle samtidigt....eller ah de va iaf nått som såg ut som små datahögtalare på hennes huvud! Kanske var det  havsbrus till fisken?! vem vet:P

Vi kommer iaf ha väldigt kul tillsammans.....


Måste bara tacka alla som varit glada med mig idag. Ni anar inte hur mkt det betyder att ha så fina vänner som er. Har  inte kännt mig såhär lycklig på väldigt länge. TACK för att du, du, du, du, du, du, du, du, du och du *pekar* finns i mitt liv!

Angelica: Utbildningen är 2år, men det kommer vara en hel del praktik som jag antagligen kommer att ha i Göteborg så jag kommer inte vara borta sååå länge. Sen efter dom två åren så är det ett valfritt år på Nya Zeeland som skolan betalar ifall man vill..

JAG KOM IN!!!

Jag är så lycklig att jag inte vet vart jag ska ta vägen! Jag kom in på Kultur Turism i Lidköping, precis som jag ville. Dom vill ha mig!!!! Therese! Av alla 65 sökande så är jag 1 av 25 som kommer börja!

FAN VA JAG E GRYM!!

RSS 2.0